כניסה

מחולמים ליזמים צעירים: התוכנית שמשלבת בין פעילות חברתית לעשיית כסף

|

לא פשוט להיות יזם, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בנושאים חברתיים. קודם צריך לחלום, אחר כך לרצות ממש ממש חזק, וכשהנושא בוער בדם במלוא העוצמה, מתחילה העבודה הקשה באמת – להפיק את החלום על כל המשתמע מכך מ-א' ועד ת' כדי לגרום לחזון לצאת לפועל. אם בדקות הקרובות אתם מהרהרים ברעיון מצוין שעלה בראשכם מתישהו במהלך החיים ותוהים איך הופכים את המחשבה המסקרנת לעסק מצליח, אילו קשרים וכישורים צריך לרתום לעניין ואיפה משיגים את הכלים השימושיים להגשמת חלומות, אתם לא לבד.

 
 החממה ליזמות חברתית-עסקית של האקדמית היא פלטפורמה לימודית-מעשית המאפשרת לסטודנטים לחוות ניסיון יזמי פרקטי ובמקביל להתחיל לכוון ולחדד את הכיוון שאליו הם רוצים לקחת את הקריירה שלהם, תוך שילוב בין מטרות חברתיות לעשיית כסף. "את הדור הצעיר היום לא מעניין רק כסף", מסביר עופר פלין, יזם עסקי חברתי, מייסד forpurpose לקידום ומינוף פעילות עסקית חברתית.שמאחוריו חצי עשור של הקמה ופיתוח של עסקיים חברתיים. "הצעירים של היום מחפשים משמעות. זה בכל העולם - שכירים ויזמים מספרים בראיונות 'אני רוצה להגשים בתוך העשייה העסקית מטרות שבוערות בי'. החממה ליזמות חברתית היא דרך מצוינת לצמוח וללמוד איך לעשות את שני הדברים הללו ביחד. התוכנית מורכבת מתוכן ומפעילות מעשית תוך ליווי צמוד על ידי אנשי מקצוע מובילים מהתחום. כך, באמצעות ניסיון וכלים עסקיים שרוכשים לאורך הלימודים וההתנסות, מפתחים הסטודנטים פתרונות לבעיות חברתיות דוגמת קידום של אוכלוסיות חלשות, שיקום נוער בסיכון, צמצום פערים בין אוכלוסיה יהודית וערבית ביפו, וגם נושאים בתחום הקיימות".

 

תמונה מחזור תשעז- סיור שכולו טוב.jpg

הסטודנטים של מחזור תשע"ז 2017


 איך זה עובד בפועל?
"בכל מחזור ישנם 5-6 מיזמים שעובדים עליהם במקביל בקבוצות קטנות ובצורה משותפת. אנחנו מאמינים שעבודה משותפת היא הרבה יותר אפקטיבית וארוכת טווח. עבור יזם יחיד שעובד על רעיון תקרת הזכוכית נמוכה, אך עם עוד שותפים השמיים הם הגבול: ישנה תמיכה רגשית, חלוקת משימות, דרבון, דחיפה קדימה וכוח עוצמתי יותר של כמה מוחות. חלק מהמיזמים יעברו לשלב ה- go to market וחלקם יישארו כיוזמות חברתיות בידיים של היזמים".

במחזור האחרון למשל, עבד פלין עם הסטודנטים על מיזם מעניין במיוחד:  "climbforchange", תוכנית לקידום ושיקום נוער במצבי סיכון דרך אימונים על קיר טיפוס נייד שהוקם על משאית ניידת שנוסעת ברחבי הארץ. המטרה בתוכנית זו היא לקחת את האלמנטים הרגשיים שבהתמודדות עם קיר טיפוס לכיוון של חינוך והעצמה של כישורים ופיתוח מיומנויות שונות.

 
בין המנטורים שלקחו ולוקחים חלק בתוכנית: בוגר האקדמית שחף ארליך, מייסד עמותת חינוך לפסגות ויזם חברתי-עסק; יורם חיות, מנכ״ל קרן לוטוס ובוגר האקדמית; מעיין צוויג, יועצת לפיתוח עסקי; אורית ארליכמן, סמנכ"לית תכנון ובינוי דור אלון אנרגיה; טל שכטמן, יזמית עסקית בעלת משרד ליעוץ ולווי שיווקי; גבריאל ביאלצ'יק, ממייסדי  קונדואיט ובוגר האקדמית,ובוגר האקדמית יואב שמואלביץ, בעלים של רשת cookeez ויזם עסקי חברתי.

 
מה צריך בשביל להיות מנטור בתוכנית?
"מדובר קודם כל בהמון אחריות כי המנטורים הם למעשה האבא או האמא הרוחניים של הצוותים הללו. לכן הם צריכים לדעת ללוות ברמה המקצועית, לתת את הדרייב והתשוקה, לסייע בלבטים, צמתים ואתגרים רגשיים, לדחוף מבחינה מקצועית אבל גם לחבק. לא צריך להיות 24/7 מסביב למיזם, אבל כן להיות קשובים, ליזום ולהניע את הסטודנטים ולכוון אותם במשימות היזמיות שהם עושים בשיתוף פעולה עם הצוות שמוביל את התוכנית. מדובר  בחוויה דו כיוונית עוצמית ומעשירה, כששני הצדדים לומדים ומרוויחים מהעניין".

 

 

בימים אלו אנו מחפשים את המנטורים  החדשים שיובילו וינחו את הפעילות השנה. בוגרים המעוניינים לקחת חלק ולשמש כמנטורים מוזמנים לפנות במייל ללילך כהן פדרובסקי מנהלת המרכז לניהול קריירה וקשרי בוגרים במייל:  lilah@mta.ac.il