מתכנתים צעירים

מזה שנתיים מתקיים במכללה קורס תכנות לנערים ונערות מיפו ומדרום תל אביב, ערבים ויהודים כאחד, במסגרת תוכנית כוללת של חינוך טכנולוגי לנוער. מטרת התוכנית היא להנגיש את תחומי המדעים המדויקים לתלמידים ביפו ודרום תל אביב ולתת ביטוי ליכולותיהם ובכך להשפיע על תפיסות הצעירים ביחס לנתיב חייהם.

התוכנית היא חלק מתפיסה כוללת של אקדמיה חדשה, במסגרתהשותפים הסגל האקדמי, הסטודנטים והקהילה ביצירת ידע חדש משולב בידע תיאורטי והתנסות מעשית, כל השותפים לוקחים חלק פעיל ביצירת הידע ואף נהנים באופן ישיר מפירותיו. בקורס החדשני בהנחייתו של אמיר קירש, מרצה בבית הספר למדעי המחשב, לוקחים חלק סטודנטים ותלמידים מכיתות ח' ו-ט' מיפו ודרום תל אביב.

לימודים עם ערך מוסף. משתתפי קורס התכנות

הכל מתחיל ברצון

באירוע הסיום החגיגי שנערך בפברואר הציגו התלמידים בוגרי הקורס את המשחקים שתכנתו במהלך הלימודים. במהלך האירוע שיתפה אחת מבוגרות הקורס בתחושותיה: "הוכחתם לי ולכולם שאני כן יכולה, צריך רק לרצות. כולם אומרים שמי שלא מאמין בעצמו - אף אחד לא יאמין בו. אתם גרמתם לי להאמין בעצמי, עזרתם לי להגיע למקומות שלעולם לא תיארתי לעצמי שאגיע. תודה על החום, האכפתיות, הדאגה. תודה"

בסמסטר ב' ישתלבו נער ונערה בוגרים ממצטייני הקורס בקורסים אקדמיים לתואר ראשון במדעי המחשב לצד סטודנטים מן המניין, ויזכו לליווי צמוד של סטודנטים שיסייעו להם בתיווך החומרים הנלמדים.