תחרות CASE STUDY באקדמית בשיתוף SFI ו-IBI

05/04/2020 |

ב-5.4.2020 התקיימה תחרות CASE STUDY בשיתוף SFI ו-IBI.

שיטת ה CASE STUDY- או כפי שמכונה בעברית "מקרה בוחן", היא שיטה שבה מוצגים תרחישים הבנויים על

ארועים מהחיים האמיתיים ומשמשים כבסיס להוראה. השימוש בשיטה נעשה ע"י אוניברסיטאות שונות בעולם בתחומים שונים, ברפואה, במשפט ובמנהל עסקים.

לתחרות זו נכתב CASE STUDY על אג"ח חברתית, אג"ח לשיקום אסירים ע"י הגב' מיכל אגלברג בהנחייה של

ד"ר רחל כאליפא וד"ר ורד הולצמן, ובשיתוף פעולה עם צוות SFI: ירון נוידרפר, מנכ"ל SFI, עמנואל בוחבוט, סמנכ"ל מחקר ופיתוח, ואירה פרידמן, סמנכל"ית SFI .

אג"ח חברתית הינה דרך חדשה לקדם תוכניות אפקטיביות המכוונות לפתרון בעיות חברתיות. השימוש באיגרת החוב

החברתית מאפשר לגייס הון חדש ממשקיעים, לטובת מימון תוכניות חברתיות מוגדרות מראש. גורמים רבים נהנים

מיתרונות האג"ח כגון: הממשלה, אוכלוסיית היעד, המגזר החברתי והמשקיעים.

חברת SFI היא בית ההשקעות החברתי הראשון בישראל, המקדם הזרמת הון לפתרון בעיות חברתיות.  SFI אחראית

לפיתוח והוצאתן לפועל של אגרות חוב חברתיות בישראל, ביניהן, אג"ח חברתית לצמצום נשירה מהשכלה גבוהה בקרב סטודנטים למדעי המחשב שנעשתה בשיתוף המכללה האקדמית ת"א-יפו, אג"ח חברתית למניעת סוכרת מסוג 2 בקרב טרום סוכרתיים בסיכון גבוה ואג"ח להגברת היקף בוגרי מתמטיקה ברמות 4 ו-5 יח"ל בגרות בעיר רהט.

תחרות זו העניקה לסטודנטים הזדמנות ליישם את התכנים שנלמדו במהלך התואר ולהיחשף לדילמות אמיתיות שאיתן

מתמודדים מנהלים.

6 צוותים התקבלו לתחרות. הסטודנטים הציעו פתרונות יצירתיים בפני השופטים שכללו את סגל ביה"ס לניהול וכלכלה,

הנהלת SFI והנהלת IBI.

חברתIBI  העניקה חסות לאירוע ובמסגרת זאת הוענקו לסטודנטים פרסים בשווי של 15,000.

צוות המכללה:

פרופ' ישראל (איזי) בורוביץ, דיקן ביה"ס לניהול וכלכלה.

פרופ' איציק ונציה, ראש התוכנית לתואר שני.

ד"ר שירית כתב- הרץ, ראש התוכנית לתואר ראשון.

ד"ר ורד הולצמן, ראש רשות המחקר.

ד"ר רחל כאליפא, ראש מסלול שוק ההון בתוכנית לתואר ראשון,

גב' מיכל אנגלברג, יועצת אסטרטגית.

צוות : SFI ירון נוידרפר, מנכ"ל SFI ועמנואל בוחבוט, סמנכ"ל מחקר ופיתוח.

צוות IBI: אלה אלקלעי, יו"ר דירקטוריון IBO, וליאור אוזן, מנהל השקעות.

ולהלן תוצאות התחרות:

במקום הראשון זכו הסטודנטים עדי סעדה, ליטל חסקל אליאב ותום פרידמן, אוניברסיטת בן גוריון, תואר שני במנהיגות חברתית, ב-7000 ש"ח.

צוות הזוכים במקום הראשון:

במקום השני זכו הסטודנטים קרן פיוטרן-חן, שלומית מלמוד וכרמל דפרין וולפסון, אוניברסיטת בן גוריון, תואר שני במנהיגות חברתית, ב-5000 ש"ח.

צוות הזוכים במקום השני:

במקום השלישי זכו הסטודנטים שי חלצי, איילה בירן, המכללה אקדמית ת"א-יפו, תואר שני במנהל עסקים ב-3000 ש"ח.

פרס ציון לשבח,קיבלו רעות גלעדי, נופר נקדאי, בנימין גוטגולד, המכללה האקדמית ת"א-יפו, תואר ראשון במערכות מידע. כל סטודנט קיבל שובר על סך 400 ש"ח.

משתתפים נוספים בתחרות: מיכל שקורי, אור מילס וגידי קוך, המכללה האקדמית ת"א-יפו, תואר שני במנהל עסקים,

אופיר מחלף, ריף פימה, ניתאי לוצקר וירדן כהן. אוניברסיטת בן גוריון, תואר ראשון כלכלה וניהול.