בוגרי האקדמית כובשים את עולם הטק

האחד שואף לשנות את עולם ההשמה כפי שהכרנו עד היום, השני מציע אלטרנטיבה מעניינת לאחסון מידע. עמי דודו ואהרון טויזר, בוגרי בית הספר למדעי המחשב באקדמית, נכנסו לרשימת הסטארטאפים המבטיחים של גיקטיים, ועבורם זוהי רק ההתתחלה

אם אתם מתעניינים בעולם הטק, אתם ודאי מכירים את "גיקטיים", בלוג הטכנולוגיה המוביל בארץ. בכל תקופה בוחרים בגיקטיים את רשימת הסטארטאפים המבטיחים של השנה, והפעם שמחנו לגלות שמככבים בה עמי דודו ואהרון טויזר, שני בוגרי בית הספר למדעי המחשב באקדמית, שמובילים סטארטאפים מצליחים ועושים חיל בעולם היזמות והטכנולוגיה - כל אחד בתחום אחר. WOO, שבראשו עומד עמי דודו לצד לירן קוצר, עוסק בעולם גיוס עובדים, ו-SPOTINST, שבראשה עומד בין היתר אהרון טויזר, מציעה פלטפורמה המאפשרת למשתמשים לעשות שימוש בשירותי הענן הזולים ביותר וגם מנהלת את רכש השרתים עבורם.

WOO: שואפים לשנות את עולם ההשמה

עמי דודו הוא ה-CTO של הסטארטאפ WOO, שהוקם באפריל 2015 במטרה לשנות את אופן חיפוש העבודה כפי שהכרנו אותו עד כה. WOO מאפשר למחפשי העבודה לעבור מעמדה אקטיבית לפאסיבית על ידי אלגוריתם חכם שמאפשאר התאמה מקסימלית בין דרישות המחפש לצרכי מגייסי העובדים. כך פועל העסק: המשתמש שמחפש עבודה מתבקש להזין למערכת נתונים הנוגעים לעבודה הרצויה לו – החל מציפיות שכר, דרך מיקום (כולל אופציה לרילוקיישן), טכנולוגיות שאיתן ירצה לעבוד, סביבת עבודה (כולל עבודה מהבית) ועד רצונות פרטניים (כולל שם של חברה ספציפית). כל הנתונים הללו נשמרים במערכת ללא ציון פרטי המועמד, וכאשר חברה מציעה משרה התואמת את העדפותיו, המשתמש יקבל התראה ותינתן לו האפשרות לבחור אם לחשוף את פרטיו לצורך הגשת מועמדות לתפקיד או לוותר על ההצעה. אם המשתמש יבחר לחשוף את פרטיו, WOO תחבר בינו לבין החברה המציעה את המשרה לצורך תחילת ההליך הסטנדרטי. כך מרוויחים שני הצדדים: החברות שמשיגות עובדים איכותיים שעברו את סינון WOO, והעובדים שיכולים לחפש עבודה באופן פאסיבי ודיסקרטי, בהתאמה מלאה להעדפותיהם.

עמי דודו.jpg
שואף לשנות את שוק ההשמה. עמי דודו

SPOTINST: ניהול סיכונים שחוסך כסף

אהרון טויזר הוא ה-CTO של הסטארטאפ SPOTINST, שמציעה פלטפורמה לניהול שרתי הענן עבור הלקוחות, תוך ניצול excess capacity של ספקיות הענן המובילות בעולם על מנת להשיג חסכון משמעותי בהוצאות הענן של הלקוחות. הפלטפורמה מבצעת ניתוח סטטיסטי של מחיר השרתים באמזון ובגוגל בצורה דומה למחירי מניות בשוק ההון, וכך מצליחה לרכוש עבור לקוחותיה השרתים המשתלמים ביותר מבחינת עלות ו-performance. השירות של SPOTINST מתאים לכל מי שמריץ את סביבות ה-Dev/QA/Prod שלו על אמזון או גוגל ורוצה להשיג חסכון משמעותי בעלויות במקביל לניהול חכם של ה infrastructure שלו.‎