סגל החודש: השליחות של סמי חמדאן

ד"ר סמי חמדאן תמיד ידע שהוא רוצה להיות חוקר תחום הדיכאון והאובדנות. לאחר שסיים תואר במדעי ההתנהגות באקדמית תל אביב-יפו, המשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית באוניברסיטת בן גוריון בנגב, ומשם עבר לדוקטורט בפסיכולוגיה בבר אילן (ואף זכה בתואר המכובד "מצטיין נשיא"). לאחר סיום הדוקטורט טס לפוסטדוקטורט במכון הפסיכיאטרי והקליני של אוניברסיטת פיטסבורג בארצות הברית, ואחרי כל המסלול הארוך הזה חזר הביתה לאקדמית, לעשות את מה שהוא באמת אוהב.

"עוד במהלך לימודי בדוקטורט התחלתי ללמד קורס בחירה במניעת התאבדות והייתי מעורב בפרויקטים קהילתיים שהמכללה הייתה קשורה אליהם. בתקופת הפוסטדוקטורט החלטתי שאני חוזר למכללה", מספר סמי על הבחירה לחזור ארצה ולהכשיר את הדיר הבא במקום בו למד.

אילו קורסים את מלמד באקדמית ואיזה מהם הכי קרוב לליבך?
"אני מלמד קורס פסיכופתולוגיה לתלמידי שנה ג', סמינר במניעת התאבדות, וקורס בחירה בנושא של פציעה עצמית עם כוונה או ללא כוונה אובדנית. בנוסף אני מנחה סטודנטים בתואר השני בעבודות הגמר שלהם בתחום האובדנות. מתוך הרשימה - סמינר מניעת התאבדות משמעותי עבורי, ונושא פסיכופתולוגיה קרוב לליבי".
 SAMI_ha.jpg
מוצא זמן להתמסר ל-XBOX. ד"ר חמדאן

בתקופת עבודתך כאן היה רגע של סיפוק אדיר, בו הרגשת שאתה באמת משפיע?
"במסגרת השתתפות הסטודנטים שלי בכנס הארצי למניעת התאבדויות "להבין כדי למנוע", חלק מהסטודנטים הציגו את המחקרים שערכו במסגרת הכנס השנתי, בו נוכחים למעלה מ 400 משתתפים הכוללים חוקרים ותיקים, אנשי חינוך ומשפחות ששכלו בן משפחה בהתאבדות. עבורי זו הייתה גאווה לראות אותם עומדים ומסבירים את ממצאי המחקרים שעשו בתחום".

מה אתה עושה כשאתה לא מלמד?

"משחק ב-XBOX ומבלה עם חברים, ואם יש זמן אז יושב לאכול בקפה מרגוזה".

ולסיום, איפה אתה רואה את עצמך עוד כמה שנים?

"בטח באקדמיה, ממשיך במחקרים ומתכנן עוד פעילויות אקדמיות".