כניסה

מה הקשר בין ניהול פרויקטים לבין מלבי?

|

הכירו את עידו גל, בוגר בית הספר לניהול וכלכלה באקדמית וכיום הבעלים של המלביה ביפו וברח' אלנבי בת"א שרצה להפוך את החיים ליותר מעניינים - וגם יותר טעימים והצליח.


 

"למדתי ניהול וכלכלה, משנת 2006 עד 2009. האמת היא שהמסלול היה מעין ברירת מחדל - רציתי, או יותר נכון, אבא שלי רצה שאתחיל ללמוד, הייתי צעיר ולא חשבתי על העניין לעומק ו"זרמתי" למשהו פרקטי וכללי יחסית - כלכלה וניהול. בחרתי ללמוד באקדמית בעקבות המון המלצות חמות על המוסד וגם הודות לכך שבזמנו למדנו ממש במרכז ת"א - ברחוב מלצ'ט, עובדה שעשתה את החיים לנוחים ביותר - אין כמו לנסוע ללימודים באופניים ולהגיע תוך 3 דקות".

 

11412377_868674113212938_534680861014874861_n.jpg 


 

המלביה, כפי שמעידים עליה בעליה, היא "הפינוקיה הכי חמה בעיר":


"איפה עוד ישבו זה לצד זה תל אביבים היפסטרים שיתענגו להם עד הכפית האחרונה, חבורת תיכוניסטים שהבריזו מהשיעור כי צריך לסיים את כרטיסיית המלבי השמיני חינם ומשפחה של תיירים מלונדון שעדיין מנסה להבין איך הוגים את המילה מלבי?"

 

11694974_888321554581527_8497933580736618696_n.jpg 


 

זה אכן שינוי משמעותי מלימודי ניהול וכלכלה. אז מה הביא אותך לפתוח את המלביה? למה דווקא עסק בתחום המזון ולמה מלבי?


"לפני המלביה עבדתי 4 שנים בתחום שונה ב-180 מעלות:  הייתי מנהל פרויקטים בחברה מאד מצליחה בתחום המסחר האלגוריתמי ופשוט השתעממתי שם למוות. החברה היתה מדהימה מכל הבחינות - חומר אנושי מעולה, חבר'ה צעירים, תנאים יותר ממצוינים וכו' . אבל לאחר המון לבטים ומחשבות, הבנתי שאם לא טוב לי במקום כזה מדהים, כנראה שאני לא בתחום הנכון, או שפשוט לא נועדתי להיות שכיר.


 

עזבתי בלב כבד, כשלא היה לי אף כיוון אחר, כשמסביבי כולם מרימים גבה. חיפשתי כיוונים חדשים בעולם השיווק און ליין, בעולם ניהול מוזיקאים ובמה לא, כשלבסוף צץ במוחנו (של שותפי ושלי) הרעיון לפתוח את המלביה.

 

למה מלבי? כי אין כזה מקום עדיין - מקום ששם את המלבי במרכז ונותן לו את הכבוד הראוי לו. מלבי הוא יחסית פשוט להכנה ולניהול מלאי, כי עלות היצור נמוכה, עובדה שמאפשרת למכור אותו בזול ועדיין להרויח יפה והסיבה הברורה מאליו - אכלת פעם מלבי קר קר קר ביום חם? סמוך עלי - זה ממכר".


 

האם היה לך ניסיון קודם בניהול עסקים?


"היה לנו מעט ניסיון קודם בעולם היזמות - שלוש שנים קודם לכן ניסינו לפתח אפליקציה חינוכית לגיל הרך שנקראת Oolly - האפליקציה לא ממש הצליחה, בלשון המעטה, אבל דרכה חווינו מה זה אומר ליצור משהו מאפס ולמדנו להתמודד עם הרבה מאד דברים שהיום אנחנו מתמודדים איתם גם כן
לאבי, השותף שלי, היה ניסיון בניהול בית קפה בתור סטודנט, דבר שבהחלט עזר לנו".


 

מהם הדברים שקיבלת במהלך הלימודים, שאתה מיישם כיום בניהול העסק השוטף?


 

"אני זוכר היטב דוגמאות ושיעורים מקורס "תורת המשחקים" שבאו לידי ביטוי בניהול החלטות קריטיות לעסק, לדוגמא - השתתפות במכרז על הנכס בו שוכנת כיום "המלביה פשפשים". הנכס הוצע במכרז של העירייה ולשמחתנו זכינו בו אחרי ניתוח מעמיק ובחירה נכונה של מחיר השכירות החודשית".


 

שתף אותנו בחוויות היומיומיות של להיות יזם או עצמאי? מה הקשיים, האתגרים?


"הדבר הטוב ביותר בלהיות עצמאי הוא שאין לך את ההרגשה היומיומית של "ללכת לעבודה". אני לא קם בבוקר ומתבאס לצאת מהמיטה לעוד יום במשרד. כל יום הוא שונה, אתה מתכנן לעצמך את הלו"ז, יש כל הזמן דרייב לרוץ קדימה ולהספיק כמה שיותר כי אתה ורק אתה אחראי על ההצלחה של העסק. פוגשים המון אנשים בדרך שזה דבר מדהים בפני עצמו - אנשים מכל הסוגים והמינים, החל מרתך משוגע שעובד בחדר עם 3 כלבי שמירה הזויים, ספקים שונים ומשונים, אנשי עסקים שמשווקים לך פרויקטים מגוונים ועוד לא התחלנו בכלל לדבר על הסוחרים בשוק הפשפשים, שם כל אחד ואחד יכול לספק חומר לדוקו ריאליטי לא מהעולם הזה. בקיצור - לא משעמם.


 

האתגר האמיתי הוא לדעת לנהל את עצמך ואת העסק בצורה הנכונה לו - תמיד יש מיליון דברים לעשות, פגישות, ניסויים, בישולים, לעבוד בעסק עצמו כדי לא לאבד תחושה בו ועוד ועוד, כשהחכמה לדעתי היא להקשיב לעסק ולראות מה בא לפני מה. מה דחוף ולא דוחה עיכוב ומה יכול לחכות למחר.

 

לסיום, טיפים משלך לסטודנטים שירצו גם כן לצאת לדרך עצמאית ולהגשים חלום.

 

"זה נשמע כמו קלישאה, אבל אין מה לעשות - זאת האמת. בן אדם צריך לעסוק במה שהוא טוב בו ובמה שעושה לו טוב. אם אתם לא שם - תעזבו הכל ותחפשו טוב טוב אחרי הדבר הזה. בסופו של דבר, אנחנו פה לזמן מוגבל מאד וכדאי למצות אותו עד תום, גם אם יהיו, וכנראה שיהיו, כישלונות בדרך. איך אומר השיר? עדיף כישלון מפואר, מחלומות במגירה".



 

שאלון אישי


1. ספר / סרט מומלצים?


 

סרט שאף אחד לא מכיר - Ink. מומלץ מאד. וכמובן - Big Lebowski. ראיתי אותו לפחות 17 פעמים.


 

2. מה רצית להיות בתור ילד (כשתהיה גדול?)


 

ספיידרמן.


 

3. מה המילה שאתה אומר מדי יום מספר הפעמים הרב ביותר?


 

פשפשים,יפו,אלנבי.


 

4. אפליקציה שימושית במיוחד (מלבד ג'ימייל, פייסבוק או וייז כמובן).


 

שאזאם!


 

5. מי המרצה הזכור לך ביותר מימי הלימודים ומדוע?


 

שירית כתב-הרץ. המרצה הזו פשוט תותחית. יש לה אש בעיניים. רואים שהיא עושה מה שהיא טובה בו ושעושה לה טוב. תמיד דיברה בהרצאות בגובה העיניים, הסבירה הכל בנחת ובבהירות. אין עליה.


 

6. איך אתה אוהב לאכול את המלבי שלך?


 

רוטב לימון הל, מי ורדים כמובן וזהו. בלי תוספות - ככה אוכלים מלבי.