כניסה

 ד"ר מרים תהילה

 ד"ר מרים תהילה

תחום המומחיות שלי היא בתזונה, אותה אני מלמדת וחוקרת בהקשר הטיפול הסיעודי. אני מרצה בנושא תזונה קלינית  לתואר הראשון ולתואר השני שאצלם אני משתמשת באופן מעשי בכלים לאומדן תזונתי כמו שימוש בביואימפדנס למדידת הרכב הגוף ועוד. להלן אפרט את תחומי ההוראה והמחקר העיקריים שלי ואת חשיבותם.

למצב התזונתי ישנן השלכות מרחיקות לכת על בריאות וחולי. האמונה שלי היא שחקר והוראת התזונה בקרב סטודנטים לסיעוד יגרום למעורבות והבנה שטיפול תזונתי הוא חלק מטיפול סיעודי איכותי, מקיף ושלם. הייחודיות של העשייה שלי היא למעשה בשילוב של מומחיות בסיעוד ותזונה קלינית שגורם להפנמת הידע, העשייה, ניהול ומחקר תזונתי באופן טוב יותר בקרב הצוות הסיעודי. תוך הבנה ותיאום מיטבי בין צוותים מולטידיספלינרים בבית החולים וכן בקהילה.

חקרתי את העמדות והידע התזונתי של הצוות הסיעודי במסגרת תפקידו. וכהמשך לממצאים אלו חקרתי את שכיחות תת התזונה בקרב חולים, פיתחתי כלי הערכה תזונתית עצמית באמצעותו  החולים עושים אומדן של המצב התזונתי שלהם , מצאתי שהכלי עושה אומדן מהימן בהשוואה לכלים מתוקפים אובייקטיביים אחרים. הכלי תוקף במחקרים שביצעתי ביחד עם סטודנטים לתואר שני (תזות) מאמר המשווה בין הכלי שפיתחתי לבין כלי מתוקף.

בעבודה נוספת בדקתי את ההיארעות של היפופוספטמיה, רפידינג סינדרום Refeeding Syndrome)  ) כולל סיבוכים נלווים בקרב חולים בטיפול נמרץ וכמה הצוות הסיעודי מודע לסינדרום ומטפל בהתאם להנחיות הקיימות בספרות.

מחקרים נוספים עוסקים בכלי אומדן חדשים שעדיין לא מתוקפים בקרב קבוצות חולים שונים (Bioimpedence ,GLIM ) .עבודות נוספות עם סטודנטים עוסקות באכילה רגשית או הרגלי אכילה לא בריאה בקרב נשים עם תסמונת PCOS או בקרב אחיות שעבדו שעות רבות ברצף בזמן מגפת הקורונה ועוד.  כל עבודות המחקר שביצעתי פורסמו במאמרים מדעיים.

אני מקיימת שיתופי פעולה עם חוקרים בארץ ובעולם וממשיכה לחקור ולבדוק מהי דרישת הקלוריות והחלבון האופטימלית לחולים. כשהערך המוסף של נתונים אלה יגרמו למתן ויישום מתן תזונה בכמות אופטימלית לחולים על ידי הצוות הסיעודי.

 

להורדת קורות חיים

פרטי התקשרות

שעות קבלה:

  
 
 miriamth@mta.ac.il