התנאים להגשת המועמדות לאקדמית תואמים ביסודם לתנאים הנהוגים באוניברסיטאות:
האם אתם עומדים בתנאי הקבלה? לקביעת פגישת ייעוץ אישית>>
בכפוף לעמידה בתנאי הסף של כל תכנית לימודים (כמפורט בהמשך) וקבלת הודעת קבלה רשמית ממרכז ייעוץ ורישום.
*הענקת התואר מותנית באשור המועצה להשכלה גבוהה
הסבת אקדמאים לתואר ראשון בסיעוד
תנאי הסף להגשת מועמדות:
הגשת מועמדות חריגה: ועדת הקבלה תשקול לקבל מועמדות ומועמדים חריגים במקרים מיוחדים, כמו הגברת ההנגשה להשכלה הגבוהה, אוכלוסיות ייחודיות, נתונים אישיים ייחודים לתחום הלימוד. אחוז החריגים לא יהיה יותר מ-10%.
טווחי ועדת הקבלה: הוועדה תדון במועמדים אשר אינם עומדים בדרישות הקבלה המלאות.
ההחלטה באשר לקבלה נקבעת על פי רמת ההישגים באחת מארבע החלופות הללו:
חישוב ממוצע הבגרות וההנחיות לחישוב >>
כדי להתקבל צריך להיות למועמדת ולמועמד תעודת בגרות קבילה, לפי הפירוט שבהמשך. רשאים להירשם לסמסטר א המתחיל באוקטובר גם מי שמשלימים בחינות חסרות או משפרים ציוני בגרות במועדי חורף וקיץ תשפ"ד. מועמדות ומועמדים אלה חייבים להמציא אישור זכאות ואת תוצאות הבחינה מייד עם קבלתם.
תעודת בגרות לפי יחידות הלימוד
ההרכב הנדרש של תעודת הבגרות
בחינות ב-20 יחידות לימוד או יותר, הכוללות את מקצועות החובה האלה: תנ"ך, הבעה עברית, ספרות, היסטוריה או תע"י, אזרחות, מתמטיקה ברמה של 3 יחידות לפחות, בציון 55 לפחות (ראו דרישות מתמטיקה לתוכניות הלימודים) ואנגלית ברמה של 4 או 5 יחידות, בציון 55 לפחות. הנבחנות והנבחנים בבחינות בגרות לעולים, רשאים להמיר את הבחינה באנגלית בבחינה בשפה אחרת ברמה של 4 יחידות או יותר, בציון 55 לפחות.
כל המועמדות והמועמדים ללימודים באקדמית חייבים להיבחן בבחינה הפסיכומטרית. תוצאת הבחינה תקפה למשך 10 שנים ממועד הבחינה. מועד הבחינה האחרון הקביל לרישום לסמסטר א של שנה"ל תשפ”ה (אוקטובר 2024): יולי 2024. על מנת לזרז את תהליך הרישום והקבלה מומלץ לגשת למועד אפריל 2024.
מועד הבחינה האחרון הקביל לרישום לסמסטר ב של שנה”ל תשפ”ה: דצמבר 2024.
הציון המשולב משקלל את ציוני הבגרות עם ציון הבחינה הפסיכומטרית:
מועמדות ומועמדים שנבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה השונה מעברית ושפת בחינת הבגרות שלהן ושלהם שונה מעברית, יידרשו להיבחן בבחינת יע"ל (בחינת ידע בעברית).
*הענקת התואר מותנית באישור המועצה להשכלה גבוהה.
כל המועמדות והמועמדים חייבים להיבחן במבחן המיון באנגלית בבחינה הפסיכומטרית. הציון באנגלית תקף ל-10 שנים ממועד הבחינה. אם למועמדת או למועמד יש מספר ציונים באנגלית, ייחשב הציון הגבוה מבין הציונים התקפים. מומלץ להעביר לאקדמית את התוצאות כל הבחינות הפסיכומטריות.
מבחן המיון מסווג לחמש רמות: טרום בסיסי, בסיסי, מתקדמים א, מתקדמים ב ופטור.
רמת האנגלית | סולם הציונים בבחינת המיון באנגלית במבחן הפסיכומטרי |
טרום בסיסי | 84 ומטה |
בסיסי | 85-99 |
מתקדמים א' | 100-119 |
מתקדמים ב' | 120-133 |
פטור | 134 ומעלה |
על מועמדות ומועמדים שסיימו במוסד מוכר להשכלה גבוהה קורס אנגלית, המקנה להן ולהם רמה גבוהה מזו שקיבל בבחינה הפסיכומטרית, להמציא אישור על כך למרכז הייעוץ והרישום, שבו תיבדק רמת האנגלית.
אפשרות נוספת להגיע לרמת האנגלית הנדרשת בבחינת אמי"ר או אמיר"ם:
כדי לשפר את ציון המיון באנגלית אפשר לגשת לבחינת אמי"ר או אמיר"ם, בחינת המיון באנגלית מתקיימת על ידי המרכז הארצי לבחינות והערכה.
בחינת אמי"ר או אמיר"ם מתקיימת במרכז הארצי לבחינות והערכה.
בחינת אמי"ר או אמיר"ם היא חובה למועמדות ולמועמדים שלהן ולהן יש תואר ראשון מארצות שאינן דוברות אנגלית.
יש לסמן בטופס הרישום לבחינה את המכללה האקדמית תל־אביב-יפו כמוסד היעד שאליו יועבר הציון.
יש ללמוד לפחות שני קורסים בשפה האנגלית במהלך הלימודים לתואר בוגר. בדרישה זו יכולים להיכלל קורסי הכשרה ללמידת השפה, קורסים מתוכנית הלימודים, קורסי העשרה, קורסים רוחביים במכללה בשפה האנגלית ועוד. מובהר כי שני הקורסים בשפה האנגלית יהיו שני קורסי הכשרה ללמידת השפה האנגלית או שני קורסי תוכן או קורס הכשרה וקורס תוכן, וזאת על פי רמת הסיווג שקיבלת בתחילת הלימודים. סטודנטיות וסטודנטים שיידרשו ללמוד שני קורסי הכשרה בשפה האנגלית, לא יידרשו ללמוד קורסים נוספים באנגלית, כל עוד למדו לפחות שני קורסים במסגרת זו.
קורסי התוכן שיינתנו בשפה האנגלית יהיו קורסים אקדמיים, הנכללים בתוכנית הלימודים של הלומדות והלומדים, ולכן יזכו בנ"ז לתואר וייכללו בשכר הלימוד.
חובת לימוד קורסי אנגלית
*על פי החלטת המועצה להשכלה גבוהה
אינכם מתאימים ומתאימות לחתכי הקבלה?
האקדמית מציעה את המכינות האלה:
"הדרך אל התואר" לתואר ראשון – המכינה המחליפה את הבחינה הפסיכומטרית
מכינה לתואר ראשון בכלכלה וניהול / מערכות מידע
מכינה לתואר ראשון בפסיכולוגיה
מכינת מתמטיקה מוגברת לתואר ראשון בכלכלה וניהול
מכינה לתואר ראשון דו חוגי בלימודי תרבות וסוציולוגיה
לרוב, מועמדות ומועמדים שסיימו בית ספר תיכון בחו"ל יופנו ללימודים במכינה קדם אקדמית.
לא יחויבו בלימודי מכינה:
הקבלה של מסיימות ומסיימי מכינות קדם אקדמיות תישקל על פי הציון הפסיכומטרי, ציון הגמר במכינה וממוצע ציוני הבגרות (לאחר שישופרו במכינה).
מועמדות ומועמדים בני 30 ומעלה שאין להן ולהם תעודת בגרות יכולים להגיש מועמדות לאחר שהתקבלו למכינה קדם אקדמית מאושרת ולפני שהתחילו את הלימודים האקדמיים, על פי תוצאות הבחינה הפסיכומטרית.
למועמדות ולמועמדים שאינם עומדים בדרישות הקבלה ולמדו במוסד אקדמי מוכר (בארץ או בחו"ל), יישקלו הישגיהם האקדמיים הקודמים, אם התקיימו התנאים האלה:
תנאים אלה הם תנאי מינימום לשיקול ולא בהכרח לקבלה.