חדש! פכ"מ:* פילוסופיה-כלכלה-מדע המדינה (.B.A)
תואר ראשון בתוכנית פכ"מ* – פילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה בנוי על פי המודל היוקרתי, שפותח באוניברסיטת אוקספורד (PPE) ואומץ על ידי אוניברסיטאות רבות בארץ ובעולם. מטרת התוכנית לעצב את ההנהגה הכלכלית והחברתית של ישראל בתחומים של קביעת מדיניות, רגולציה וקשרי חוץ במגזר הציבורי, הפרטי והאזרחי (עמותות).
התואר, שמייחס משקל רב וחשיבות לפיתוח יכולות ניהוליות ומנהיגותיות בארגונים, מקנה לבוגריו כישורים טכניים בתחום הכלכלי, יכולות לנתח סוגיות בתחום המדיניות הציבורית ובסיס נרחב בתחום הפילוסופיה המעשית והאתיקה.
התוכנית מכינה את הסטודנטיות והסטודנטים, כך שיוכלו להשתלב ולעסוק במגזר הציבורי, הפרטי והאזרחי ובתחום היזמות החברתית. התוכנית כוללת קורסים מתחום התוכן של מנהל עסקים, כמו אקטיביזם ניהולי, אסטרטגיה ארגונית, ממשל תאגידי והשקעות אימפקט. בנוסף לקורסים דיסצפלינריים בתחומי הפילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה, התואר כולל קורסים בין־תחומיים של כלכלה פוליטית, פילוסופיה של הכלכלה ומדעי החברה ופילוסופיה מעשית ואתיקה. כמו כן, במהלך התואר תיפגשו עם קובעי מדיניות ויזמים חברתיים ותכירו את העשייה הפוליטית והחברתית והנטוורקינג.
התואר מקנה
לבירור תנאי הקבלה ולקביעת פגישת ייעוץ והכוונה אישית ניתן ליצור עמנו קשר ב*6086, שלוחה 1 או במייל : [email protected]
* הענקת התואר מותנית באישור המועצה להשכלה גבוהה.
**המשך לימודים בתואר שני בכלכלה דורש השלמות, אפשר להשלימן במהלך התואר במסגרת קורסי בחירה.
בוגרות ובוגרי התוכנית יוכלו לעסוק באפשרויות מגוונות בתחומי המנהל הציבורי והמדיניות הציבורית ובמוסדות חברתיים, כמו השלטון המקומי, כנסת ישראל, משרדי הממשלה, חברות ממשלתיות ומפלגות, חברות ותאגידים עירוניים, גופי ייעוץ אסטרטגי, גופי תקשורת פרטיים וממסדיים, מוסדות וארגונים ציבוריים, ארגונים לשינוי חברתי ועמותות וארגונים בתחום הבלתי פורמלי.
בעולם העבודה החדש, המאופיין בדינמיות ובחוסר ודאות, ארגונים נזקקים יותר מבעבר לכישורים בין־תחומיים, המשלבים יכולות לנתח ולעבד ידע טכני עם יכולות הדורשות להתמודד עם סוגים שונים של ידע טקסטואלי וקהלים הטרוגניים. היכולת לבצע אינטגרציה ולעבד סוגים שונים של ידע וההיכרות עם "שפות" מקצועיות שונות הן משאב חיוני לארגון. התוכנית הבין־תחומית בפילוסופיה -כלכלה-מדע המדינה של האקדמית תל־אביב-יפו תספק לכן ולכם יכולות אלו.
התוכנית היא תלת־שנתית, והיא כוללת את המרכיבים האלה:
קורסי חובה:
סמינרים: 8 נ”ז
קורסי בחירה: 10 נ”ז
סה”כ: 128 נ”ז
דרישת קדם: מבוא למיקרו- כלכלה
דרישת קדם: מתמטיקה א'
דרישת קדם: מבוא להסתברות וססטיסטיקה
דרישת קדם: מבוא למדע המדינה, מבוא לפילוסופיה פוליטית (במקביל)
תנאי קדם: מבוא למדע המדינה
דרישת קדם: מבוא למיקרו- כלכלה, מתמטיקה א'
דרישת קדם: מתמטיקה א', מבוא למאקרו כלכלה
דרישת קדם: מבוא לפילוסופיה פוליטית או מבוא לפילוסופיה של המוסר
דרישת קדם: מבוא למיקרו-כלכלה, מבוא למקרו כלכלה, מבוא למדע המדינה
דרישת קדם: מבוא לתורת ההכרה
דרישת קדם: מבוא למדע המדינה
דרישת קדם: מבוא למאקרו כלכלה א'
דרישת קדם: מבוא למיקרו-כלכלה, מבוא למקרו כלכלה, מבוא למדע המדינה
דרישת קדם: סטטיסטיקה
דרישת קדם: מבוא לפילוסופיה פוליטית
דרישת קדם: מבוא לפילוסופיה חדשה, מבוא לפילוסופיה פוליטית
דרישת קדם: מבוא למיקרו -כלכלה, מדע המדינה או מבוא ליחסים בינלאומיים
דרישת קדם: מבוא למדע המדינה או מבוא למדיניות ציבורית
דרישת קדם: מבוא לפילוסופיה של המדע
דרישת קדם: היסטוריה של המחשבה הכלכלית א'+ב'
דרישת קדם: קורס אקסל מתחילים ומתקדמים של קמפוס IL
דרישת קדם: מבוא לתורת ההכרה
דרישת קדם: סטטיסטיקה א' (הסקה סטטיסטית), מתמטיקה א', מבוא למקרו-כלכלה
דרישת קדם: מבוא ליחסים בינלאומיים
דרישת קדם: מבוא למדע המדינה
דרישת קדם: קריאה מודרכת 1
דרישת קדם לכל הסמינרים: מבוא לססטיסטיקה והסתברות, שיטות מחקר במדעי החברה, מבוא למדע המדינה, מבוא לפילוסופיה פוליטית, מקרו כלכלה ב', תורת המחירים א'
דרישת קדם לכל הסמינרים: מבוא לססטיסטיקה והסתברות, שיטות מחקר במדעי החברה, מבוא למדע המדינה, מבוא לפילוסופיה פוליטית, מקרו כלכלה ב', תורת המחירים א'
דרישת קדם לכל הסמינרים: מבוא לססטיסטיקה והסתברות, שיטות מחקר במדעי החברה, מבוא למדע המדינה, מבוא לפילוסופיה פוליטית, מקרו כלכלה ב', תורת המחירים א'
דרישת קדם לכל הסמינרים: מבוא לססטיסטיקה והסתברות, שיטות מחקר במדעי החברה, מבוא למדע המדינה, מבוא לפילוסופיה פוליטית, מקרו כלכלה ב', תורת המחירים א'
דרישת קדם: מתמטיקה א' + ב' והסקה סטטיסטית
דרישת קדם: אקונומטריקה א'
דרישת קדם: תורת המחירים א', מתמטיקה א' + ב'
דרישת קדם: תורת המחירים ב'
האקדמית מעניקה מלגת לימודים המקנה פטור מלא משכר לימוד (חוץ מתשלומים נלווים) בעבור רישום לקורסים בשנת הלימודים תשפ"ד למתקבלים במעמד "סטודנט או סטודנטית מן המניין" לשנה א, שציונם המשולב הוא 660 לפחות ושנת הלימודים תשפ"ד היא שנתם הראשונה באקדמית.
ד”ר גרסיאלה טרכטנברג, דקנית בית הספר לממשל וחברה, אחראית ללימודים בתחומי הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה. ד”ר טרכטנברג מתמחה בתחום סוציולוגיה של האמנות. עוסקת בחקר הקשר שבין אמנות ותרבות לפוליטיקה.
מחקריה עוסקים ביחסים שבין אמנות ללאומיות, בנשים ומגדר באמנות, ובהיבטים החברתיים והפוליטיים שבאמנות רחוב בישראל. מחקריה פורסמו בעברית ובאנגלית.
בשנת 2006 קיבלה את פרס מרדכי איש שלום של מכון י. בן צבי בירושלים על ספרה בין לאומיות לאמנות בהוצאת אשכולות-מאגנס של האוניברסיטה העברית-ירושלים.
ד”ר טרכטנברג, שימשה כיו”ר הנהלת קהילת המחקר בסוציולוגיה של האמנות של האגודה הסוציולוגית האירופית (European Sociological Association – ESA -RN 2) לאחרונה מונתה כיועצת ההנהלה.
פכ"מ* תואר ראשון בפילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה מיועד לסטודנטיות ולסטודנטים המעוניינים לפתח קריירה במגזר הציבורי, במגזר האזרחי (עמותות), או במגזר הפרטי בתחומים של קשרי חוץ.
לבוגרי התואר בפכ"מ* יש אפשרויות תעסוקה מגוונות בתחומי המנהל הציבורי והמדיניות הציבורית, מוסדות חברתיים, ייעוץ אסטרטגי, תקשורת ועוד, לפרטים נוספים היכנסו לאתר האקדמית
תכנית הלימודים בפכ"מ* כוללת קורסי חובה בכלכלה, מדע המדינה ופילוסופיה, וכן קורסים בינתחומיים המשלבים בין שלושת תחומי ידע. כמו כן, נלמדים קורסים מתודולוגיים, סמינרים וקורסי בחירה.
האקדמית תל־אביב-יפו, מעניקה מגוון מלגות: הצטיינות, מעורבות חברתית, סיוע כלכלי, דיור, מלגת מתקבל.ת מצטיין.ת ועוד, בהיקף של כ-8 מיליון ש"ח!
לקבלת מידע נוסף על התואר הראשון בפכ"מ*, ניתן להשאיר פרטים בתחתית העמוד, ויועצת לימודים תיצור קשר בהקדם.
WhatsApp us