דיווחים על ביצוע מחקרים הממומנים על ידי קרנות חיצוניות

  1. באחריות החוקר להכין את הדיווחים המדעיים לגורם המממן במועדים הקבועים בהסכם.
  2. הדיווח הכספי יוכן על ידי רשות המחקר ויאושר על ידי אגף הכספים והחוקר הראשי, וזאת בהתאם להוראות ההסכם עם הגורם המממן, או בהתאם לנוהלי הגוף המממן. הדוח הכספי ייחתם על ידי החוקר הראשי, רשות המחקר ומנהלת הכספים. הדיווח הכספי יועבר לגוף המממן על ידי רשות המחקר.
  3. הדיווח המדעי יוכן על ידי החוקר הראשי. הדיווח יועבר לרשות המחקר לפחות שבוע ימים קודם למועד הנקוב בהסכם באחריות החוקר להעביר את הדיווח המדעי לגורם המממן.
​שכר לעוזר המחקר בש"ח​ טווח תעריפים בש"ח כולל עלויות מעביד
סטודנט/בוגר B.A.
35-45
50-63
סטודנט/מוסמך M.A.
41-55
53-72
דוקטורנט
56-100
73-130
דוקטור
101-200
131-260

במקרה של חריגה מטווח זה, יש לפנות לרשות מחקר לקבלת אישור.

4. כתב המינוי של עובד המחקר יישלח ע"י מחלקת משאבי אנוש ושכר לעובד המחקר; העתק ממנו יישלח לחוקר ולרשות המחקר.

5. באחריות חוקר ראשי, המעסיק עובד על חשבון תקציב מחקר, להעביר לרשות המחקר בקשה למינוי חדש, הארכת מינוי או הפסקת מינוי, לפחות חודש לפני התחלת העבודה או סיומה. כמו כן, באחריות החוקר הראשי להעביר מידי חודש בזמן שנקבע את דיווח השעות שבוצעו בחודש נתון וכן כל עדכון לגבי היקף משרה או עדכון שכר למחלקת משאבי אנוש ולרשות המחקר לפחות חודש לפני החלת השינוי.

דיווח שעות עבודה

  1. לחוקר הראשי, כנציג המכללה המעסיקה עובדי מחקר, יש אחריות אישית להעסיק את העובדים לפי חוק.
  2. דיווח על שעות עבודה של עוזר.ת מחקר, המאושר על ידי החוקר.ת וחתום על ידו, ישלח לרשות המחקר באמצעות דוא"ל, לא יאוחר מה-20 בכל חודש, או במועד מוקדם יותר בחודש בו מספר ימי העבודה קטן יותר, בהתאם להנחיות מדור שכר כפי שמתפרסמות בכל חודש בדף הנלווה לתלוש השכר.
  3. הכנת המשכורת כרוכה בביצוע עיבודים של הדוח, ולכן טופס שיגיע למדור שכר לאחר המועד הנדרש, יידחה הטיפול בו לחודש העוקב. על כן, באחריות החוקר הראשי לעקוב אחר תאריך הדיווח המתפרסם בדף הנלווה לתלוש השכר בכל חודש. יש חשיבות רבה לתאריך הדיווח בחודשים קצרים ובחודשי חגים.
  4. על מנת לאפשר למכללה לשלם את שכר עוזר המחקר במועד, יש לדווח באופן שוטף בכל חודש על שעות עבודה במועד שנקבע.

דגשים כלליים ביחסי עובד-מעסיק

  1. העסקה עם מינוי תקף – הפקת כתב המינוי צריכה להיעשות טרם מועד תחילת העבודה. בכל מקרה, אין להעסיק עובד טרם קבלת כתב המינוי.
  2. העברת המידע לעובד – באחריות החוקר ליידע את העובד על סוג המינוי ותנאיו.
  3. איסור פיטורים לעובדת בהיריון – בהתאם לחוק עבודת נשים, אסור לפטר עובדת בהריון (אלא אם ניתן לכך אישור על ידי הממונה על חוק עבודת נשים, ובכל מקרה לא ניתן לפטר בגין ההיריון) ויש חובה להחזיר אותה לעבודה באותם תנאי העסקה לפרק הזמן המוגדר בחוק.
  4. מלגה – מלגה אינה מחליפה שכר עבודה.
  5. תקופת צינון בין העסקות – ניתן להעסיק עובד בתקציבי מחקר שונים ברצף, אולם לאחר שסיים עבודתו ובוצע עבורו גמר חשבון, חייב להיות נתק של יחסי עבודה של חצי שנה לפחות.
  6. קרובי משפחה –נוהל העסקת קרובי משפחה, האוסר על העסקת עובד שיש לו קרובי משפחה באותה יחידה, חל גם על עובדי מחקר.
  7. סיום העסקה – סיום המינוי מצריך קיום שימוע עפ"י חוק. השימוע יתקיים על ידי החוקר המעסיק ונציג/ת מחלקת משאבי אנוש. על החוקר לקבל הנחיות בנושא ממחלקת משאבי אנוש.