אנחנו בעיצומה של מלחמה שהופכת את היום יום שלנו למורכב ומלא בדאגות, אבל בתקופת החגים כולנו מקווים לבלות עם הקרובים אלינו ולנסות לנקות מעט את הראש. נוסיף גם שאחד מהעקרונות הבולטים לשמירה על חוסן נפשי הוא להישאר פעילים. אז ריכזנו את מיטב ההמלצות לחגים של חברי וחברות הסגל במכללה, כל הדברים הטובים שאפשר לעשות, לראות ולחוות, כדי להישאר פעילים ולשמוח, ככל שניתן. קראו ותגלו גם איזו המלצה חזרה על עצמה פעמיים?
אורטל ממליצה על חופשה בבודפשט
בגדול, אני דווקא ממליצה לנקות את הראש בחו"ל, להתאוורר מהמציאות בארץ ולחזור עם הרבה כוחות. אני ממליצה על בודפשט, יעד זול של קניות ואחת הערים היפות באירופה.
אורן ממליץ על טיול קליל לכל המשפחה בעמק חפר
באזור עמק חפר ניתן לבקר במספר אתרים, רובם שופצו בשנים האחרונות, ביניהם ניתן לנוע ברכב בדרך כורכר נוחה ולהנות מהטבע. את הטיול מומלץ להתחיל במצפור ויקר, שצופה על מאגר משמר השרון, בו משייטים, בעונה, שקנאים, קורמורנים וציפורים נודדות אחרות (מומלץ בעיקר בתקופות הנדידה). באיזור המצפור גשר להולכי רגל ומספר איזורים בהם ניתן לעשות פיקניק או סתם לנוח. לאחר הביקור מומלץ להמשיך לטייל במסלול נחל אלכסנדר ולעבור בין נקודות עצירה נעימות שונות עד להגעה לאגמון חפר. באיזור אגמון חפר ישנו שביל הליכה מסודר העובר בין גשרים ונקודות תצפית מהן ניתן לצפות על האגמון, הציפורים ובעלי החיים האחרים הנמצאים באיזור.
אני רוצה להמליץ על הספר "מי שסוכתו נופלת" של צבי בן מאיר
ספר עדין, רגיש וכנה על מסע אישי ועמוק, ועל אהבה על כל גווניה. הסופר מדבר ברוך ובאומץ על נושא כואב בחברה הדתית לאומית. ראיון מעניין איתו פורסם באתר Ynet. אני ממליצה לקרוא את הראיון רק לאחר קריאת הספר
הילה ממליצה על מוזיאון "אנו"
אני ממליצה על פעילות ממש מגניבה ולכל המשפחה ו… אפילו כאן בתל אביב. מדובר במוזיאון "אנו", מוזיאון העם היהודי שממוקם באוניברסיטת תל אביב. הבנות שלי מאוד אוהבות את החדר האינטראקטיבי שמדבר על גיבורים יהודיים, מאלברט איינשטיין דרך רות שחמורוב ועד לדנה אינטרנשיונל, גיבורי תרבות, היסטוריה, ספורט וכו' יהודים. במוזיאון יש את קומת הומור יהודי וזה ממש מגניב, גיבורי תרבות וסדרות מצחיקות כמו "סיינפלד", "זהו זה" ועוד. החלק של בתי הכנסת בעולם מרתק והפעילות האינטראקטיבית של מתכונים יהודיים חובקי עולם ותרבויות שונות. תמיד בחגים יש פעילויות של חידונים, חדרי בריחה וכו'. מדובר בכיף משפחתי במחיר הוגן ותמיד יש הנחות דרך מועדוני לקוחות שונים. אנחנו נכנסים עם הסתדרות המורים במחיר מעולה וככה מגיעים מספר פעמים בשנה. ממליצה בחום.
מזי ממליצה על תל אפק
אני ממליצה על מקום שאני הולכת אליו הרבה עם הילדים כי הוא כולל גם מקור מים, גם פיקניק, גם צל ונמצא במרכז – תל אפק. חוץ מזה שמזג אוויר בחגים מתאים מאוד ואפשר לעשות על האש. צירפתי מתל אפק תמונה אהובה עלי במיוחד.
גם חלי ממליצה לנו על מוזיאון "אנו"
מי היה מאמין שאפשר להנגיש את ההיסטוריה של העם היהודי בצורה כל כך מעניינת? שלוש קומות וארבעה אגפים על פני כ-7,000 מ”ר שמרכיבים את המוזיאון היהודי הגדול והמקיף בעולם. המוזיאון מציג משפחות יהודיות מגוונות, תערוכות העוסקות באמונות ומסורת בעם היהודי, היהודים בקולנוע ובספרות, נשים פורצות דרך ועוד שלל תערוכות שונות ומתחלפות שחלקן מוצגות באמצעים טכנולוגיים של VR. בניהם, וכן, תערוכת יהי צחוק המושקעת שמציגה את ההומור היהודי מסביב לעולם ועוד. הגעתי לסיור תוך ידיעה שאני מגיעה ל"בית התפוצות" ונדהמתי לגלות איזה מהפך המקום עבר. הנאה מובטחת!
קמפוס אוניברסיטת תל אביב, קלאוזנר 15, תל אביב-יפו
נילי ממליצה על המחזמר "חבדניקים"
יש מחזמר מאד משעשע ומוצלח שנקרא ׳חבדניקים׳. זה מחזמר נפלא, עם מוסיקה נהדרת וסיפור מרגש ומצחיק. מחזמר מאוד ישראלי שמעלה חיוך על הפנים, וגדוש בערכים של משפחה וקבלה והכלה של האחר.
עדי נותנת לנו טיפ חשוב לראש השנה
ידעתם שראש השנה הוא יום ההולדת של כל אחד ואחת מאתנו? זהו היום שבו ניתנת לכולנו ההזדמנות להתחיל מחדש, להתחדש בכל דרך שנרצה, ניתנת לנו גם האפשרות לעשות restart ולפתוח דף חדש, לנקות את כל מה שמיותר לנו, את כל מה שגררנו מהעבר שלנו, את כל מה שמזיק לנו, שמעכב אותנו.
במהלך החג הזה כולנו יכולים להתגבר על כל אנרגיה שלילית שהצטברה בתוכנו ולהפוך אותה לחיובית בעזרת שינוי התפיסה שלנו, ולזמן לעצמנו שנה של שפע.
אז איך בדיוק עושים את זה?
מיד בכניסת החג, עצרו והתמקדו לרגע, התבוננו במחשבות שלכם, החיוביות והשליליות גם יחד, חזקו את החיוביות ודייקו את הרצון שלכם להשתחרר מהשליליות, להתנער מכל התחושות הקשות שנצברו השנה האחרונה הכל כך קשה ומאתגרת שעברנו גם ברמה האישית וגם ברמה הקולקטיבית. בקשו להיפרד מכל מה שמיותר לכם בחיים, בגוף, בנפש, בסביבה שלכם, ופנו מקום לכל הטוב החדש שרוצה להכנס לחייכם, לאנרגיה חיובית, לאנרגיה של שפע.
במהלך החג התרכזו בלהיות בזרימה, בקבלה עצמית ובנחת רוח. הימנעו מחפירות יתר, מהגדרות, התרחקו מעימותים, רכילויות ולוחמנות. שחררו את עצמכם מהשיפוטיות, ההלקאה העצמית, הכעס, החרדות ואפילו מהעצב שליווה ומלווה אותנו יום יום.
ראש השנה הוא הזמן הכי נכון ומדויק עבורנו לשפר את התדר החיובי שלנו, להגביר את המודעות ולדייק את המחשבות שלנו.
זהו היום שבו כולנו נבחר להתמקד אך ורק בטוב שיש לנו, וכן למרות המצב, למרות הכאב, תמיד יש משהו טוב להתמקד בו.
אז בחרו בתודעת שפע במקום בתחושת החוסר, המירו את המועקה בשמחה ללא תנאי, בהתלהבות ובהתרגשות.
התחברו למקום הכי קל וזורם שלכם דרך חיוך, צחוק, מילה טובה, חיבוק, אהבה.
זכרו שחוויית החיים של כל אחד מאיתנו במהלך השנה הקרובה תהיה העתק מדויק של האנרגיה והתדר שאנו חווים במהלך החג!
לכן, לא משנה מה הייתם ומה חוויתם עד היום, שחררו את עצמכם מהעבר והתמקדו רק בטוב שיש לכם היום, במי ובמה שממלא אתכם וגורם לכם להרגיש הכי טוב עם עצמכם, הכי בטוח, הכי בבית. חזקו היטב את התדר הזה לאורך כל החג, בקשו שנה מלאה בשפע עבורכם ועבור כל האהובים שלכם. ושתהיה לנו שנת בריאות ואושר.
עידן ממליץ על הסרט "הדונם של סבתא"
ארצה להמליץ על סרט ישראלי בשם הדונם של סבתא שביימו ירמי שיק בלום ואלעד אורנשטיין. כשאשתו בהיריון מתקדם, שכר הדירה ממשיך לעלות, אין חסכונות וערימה של תסריטים תקועים במגירה, ירמי מתחיל להילחץ. בשיחה אגבית עם אביו, הוא מגלה שיש לו בכל זאת ירושה מפתיעה: דונם וחצי שנרכשו לפני קום המדינה על ידי סבתא רבתא שלו. הבעיה? השטח נמצא בגדה המערבית, ועליו עומד כרם ענבים בבעלות מתנחלים. חמוש במצלמה, במפת מנדט עתיקה ובאבא שלו, ירמי מחליט לעשות הכל כדי להחזיר את הירושה. מה שמתחיל כמשימה למציאת פתרון דיור הגיוני למשפחתו המתרחבת, הופך למסע קומי-אקטיביסטי שבו נפתחות תיבות פנדורה, אחת אחרי השנייה. אנחנו היינו בהקרנה שבסופה הצטרפו הבמאים לשיחה. סרט מהנה, תמים וציני כאחד, שמדגים פעם נוספת את המורכבות שבפסיפס החיים שלנו כאן.
תומר ממליץ על "אקווריום ישראל"
מקום מומלץ ללכת אליו בחגים הוא "אקווריום ישראל" בירושלים, מדובר באטרקציה חינוכית וכיפית מאוד גם להורים וגם לילדים. שב"אקווריום ישראל" יש בנוסף גם תצוגה של בית פרפרים ביער טרופי מרהיב, בו יש המון סוגי פרפרים צבעוניים.
עודד ממליץ על המסעדה "פורטס אנד סנס"
נשוי פעם אחת, נשוי פעם שנייה ורווק, נפגשו בבית בירה. זו לא התחלת בדיחה, אלא מפגש חברים "על אמת" כחובבי אוכל ובירה. חפשנו מקום עם אוכל טוב ומבחר בירות, כיוון שכל אחד מהחברים אוהב סוג בירה שונה. הרווק – שזה עבדכם הנאמן, אוהב בירה בהירה, הנשוי פעם שנייה – אוהב בירה כהה והאחרון – מעדיף בירה זהובה ומרירה. הפור נפל על "פורטס אנד סנס", הנמצא ברחוב הארבעה 14, תל אביב, בעל מבחר בירות מכל העולם ובטעמים שונים וכן, מבחר אוכל עשיר המשתלב עם הבירות.
התפריט והמנות שהוזמנו: הרווק, ידע מראש מה הוא רוצה להזמין לאכול, שכן הוא ביקר במקום בעבר לכן, הזמין המבורגר עסיסי ומעליו בצל מטוגן, בייקון קריספי, פלחי עגבנייה ומלפפון חמוץ. למנה מוגשת תוספת של צ'יפס. לשתייה הזמין חצי ליטר בירה בלגית בהירה.
הנשוי פעם שנייה, הזמין צלעות חזיר בצלייה ארוכה ברוטב בר-בי-קיו המוגשים עם קלחי תירס. לשתיה הזמין חצי ליטר בירה גרמנית כהה. הנשוי פעם אחת, התלבט והתלבט והחלטתו נפלה על שלושה סוגי נקניקיות: אחת מבשר בקר, שנייה מבשר הודו והשלישית מבשר לבן. המנה הגיעה בתוספת ראגו שעועית לבנה ופנצ'טה. לשתיה הזמין חצי ליטר בירה צ‘כית זהובה ומרירה, המומלצת עם מנה זאת. בנוסף, הזמנו למרכז השולחן שפצלה עם פרמיז'ן ופטריות פורטבלו.
ההתרשמות: ההמבורגר היה עשוי בדיוק במידה הרצויה – צלייה בינונית. תוספת של הבצל המטוגן שדרג את המנה ואילו הבייקון, ניצלה מעבר למידה ונהיה קרנצ'י מדי. הצ'יפס היה אמנם קריספי, אך החתיכות היו גדולות. גודל חתיכת צ'יפס היה כגודל רבע תפוח אדמה. הגודל אמנם לא פגם בטעם, אך חייב לציין שבעיני פגם מבחינה אסטטית. הנשוי פעם שנייה, הזמין צלעות בשל תאוותו הגדולה לבשר לבן. ויש לציין, שהשיג את מטרתו בכך, שעבר חוויה באכילת הצלעות. יחד עם זאת, לטעמו, רוטב ה-בר-בי-קיו היה מעט יותר מדיי ופגם בטעם הבשר. הנשוי פעם אחת, דמיין את עצמו אוכל נקניקיות בגרמניה הנחשבת ל"ארץ הנקניקיות" ונהנה מכל ביס, הן מהנקניקיות והן מהשעועית שהייתה מתובלת היטב והוסיפו לטעמה חתיכות פנצ'טה. למי שאינו מכיר – זהו בייקון איטלקי מתובל במלח ופלפל, גולגל ונקשר כנקניקיה. בעת החיתוך לרוחב מתגלים קווי שומן ובשר מפותלים. מקור מנת השפצלה הוא מגרמניה. השילוב של הבצק המבושל עם גבינת הפרמיז'ן והפטריות היה מעודן, אך כמותה כמנה אינה משביעה. הבירה השלימה את הטעם למנה.
האווירה: מקום ממש נחמד לשתיית בירה ולאכול אוכל אירופאי טיפוסי, שנתן לנו את ההרגשה כאילו אנחנו בבית בירה באחת מערי אירופה. ברקע הייתה מוסיקה, אך לעיתים הייתה חזקה מדיי וקשה היה לנהל שיחה סביב השולחן. השירות היה סביר. המנות לא הוגשו יחד לכל הסועדים ולקח זמן רב להגשת כל מנה ומנה.
המחיר: עבור ההמבורגר עם התוספות והצ'יפס שולם – 76 ₪, עבור שלושת סוגי הנקניקיות – 89 ₪, עבור צלעות בשר לבן – 128 ₪ . מחיר לכוס חצי ליטר בירה – 39 ₪. סך הכול שילמנו עבור שלושה סועדים 332 ₪, לא כולל טיפ.
ואיך זה קשור לחגים אתם שואלים? המסעדה היא מקום מצוין להתאוורר קצת מהארוחות המשפחתיות ולנקות את הראש עם בירה וכמה חברים.